In ons leven komen we geregeld gebeurtenissen tegen die we spannend vinden. Zo werd ik deze week uitgedaagd om voor Soulrise een pitch te maken. Ik dien eerlijk te zijn dat het naar buiten treden via mijn website al spannend was, maar dinsdag diende ik – op uitnodiging van het BNI netwerk Waaslandhaven -Soulrise voor te stellen aan 90 andere ondernemers in 30 seconden tijd..  Ja, dat was voor mezelf nog een stapje verder uit de comfortzone.

Het naar buiten treden met je passie, iets wat zeer dicht tegen je hart ligt en waar je in gelooft om dat dan te tonen aan de buitenwereld. Ja, dat is in alle kwetsbaarheid gaan staan voor wat je in de wereld wilt brengen.  En ik kan jullie vertellen dat dit best spannend is.

Daarnaast is het een kunst om te leren ontspannen in de spanning. Voelen dat dit een sprong in het diepe is en het toch doen. Het blijven waarnemen en aanwezig zijn op het moment, terwijl je je eigen hartslag omhoog voelt gaan. De belemmerende overtuigingen – die je tegenhouden om het te doen- leren loslaten en dan waar te nemen dat het juist kan leiden tot verbinding.  Zo gaat dit ook voor een leider in zijn organisatie of voor zijn team wanneer we de moed nemen om spannende zaken in de onderstroom bespreekbaar te maken.

Om nog een stapje verder te gaan in het leren ontspannen in de spanning, kunnen jullie hiernaast mijn Pitch voor Soulrise terugvinden. Gewoon, leukweg in de keuken opgenomen.. Ter voorbereiding van het BNI netwerk event..

Enorm veel geleerd van deze uitdaging.. Wat een boost om te merken dat ik het eigenlijk super fijn vind om voor groepen te spreken. #hetlerenontspannenindespanning #impeccableleadership #themagichappensoutsideyourcomfortzone

Deel dit blogbericht!