Even over mezelf

Hallo, ik ben Kristel ”, de bezielster van Soulrise zeg maar. Soulrise is ontstaan vanuit mijn eigen moedige zelfontdekkingstocht, de tocht die me uiteindelijk terug in contact bracht met mijn eigen hart- en zielsverlangen. Dit zielsverlangen heeft met mensen en innerlijke groei te maken.

Mijn ogen fonkelen om mensen terug in aanraking te brengen met hun eigen krachtbron, het leren vertrouwen en luisteren naar hun innerlijke leiding, om zo te worden wie je in wezen bent. In ware ontmoeting gaan met jezelf en anderen. Dat verrijkt mij als mens.

Mijn reis van transformatie

Ikzelf heb een grote voorliefde voor persoonlijke ontwikkeling, met name zielenwerk. Als kind was ik reeds heel gevoelig en was ik op zoek naar het antwoord over het mysterie van het leven. Dit is stelselmatig onder een deken van stof beland door de omstandigheden van mijn leven. Mijn leven werd een uiting van mijn denken, voornamelijk gestuurd door verwachtingen van de omgeving. Als ik daar nu op terugkijk, was mijn leven op dat moment heel kil, er was weinig plaats voor gevoel en avontuur. Controle en schijnbare veiligheid hielden mijn leventje op de rails. Toch bleef ik zoekende in mijn leven. Ik veranderde een paar keer van werk, probeerde verschillende rollen uit en desondanks bleef er een gevoel van leegte. Ik merkte dat ik niet leefde vanuit mijn kracht, iets waar je ’s ochtends voor uit je bed komt met bruisende energie. Tegelijkertijd kwamen er veel gelijksoortige probleemsituaties op mijn pad. De vraag ‘Wat heb ik hier in godsnaam op deze wereld te doen?’ kwam steeds meer naar voor.

Uiteindelijk kwam ik op een punt waarbij ik voelde dat zo verder aanmodderen alle energie uit mijn lijf trok. Mijn passie voor zelfreflectie, innerlijke groei en zingeving kwamen te weinig naar voor. Jammer genoeg, of ook niet, dien jezelf eerst een bepaald dieptepunt te bereiken. Laten we het een wake up call noemen. Mijn leven anders vormgeven in de buitenwereld wou ook onmiddellijk zeggen dat ik de moed en compassie nodig had om de diepste schaduwkanten van mezelf in het licht te brengen. Emotionele ladingen uit het verleden die naar boven kwamen op de meeste ongepaste momenten diende ik met zachtheid en geduld te benaderen.

Het is vanuit mijn eigen transformatie reis dat ik stap voor stap terug in aanraking kwam met mijn zielsverlangen. Mijn verlangen vanuit mijn diepste binnenste is om mee op stap gaan met de innerlijke reis van mensen. Om misschien net op deze reis een extra fakkel te zijn voor wanneer je jouw eigen schaduwen benadert. En om in deze tocht te ontdekken welke kracht, liefde in jezelf verscholen ligt om zo je eigen innerlijke leiding te leren vertrouwen en volgen. Ik vermoed dat dat de reden is waarom ik hier ben.

“De intuïtieve geest is een godsgeschenk en het rationele verstand is een trouwe dienaar. Wij hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en die het geschenk is vergeten.”

— Albert Einstein

Metgezel op je transformatiereis

Mijn zielsverlangen is metgezel te zijn op jouw transformatiereis. Dit wil zeggen dat ik met jou als individu, coach/ trainer, leider of met je team meeloop. Hierbij vormt mijn eigen staat van zijn een belangrijk element (kwaliteit van aanwezigheid). Daarnaast richt ik me op de verschillende lagen die in dit proces verweven zijn (fysieke, mentale, emotionele en spirituele laag).

Ik geloof sterk dat jij zelf alle wijsheid bezit. Mijn rol is dan ook niet degene van de helper of de redder. Ik zie mezelf eerder als de persoon die een veilig, compassievol veld creëert om moedige stappen te ondersteunen. Daarnaast zie ik mezelf ook als spiegel om bewustwording te creëren. Ik volg mijn eigen intuïtie om te kijken wat nodig is op dat moment in jouw proces. Ik vertrouw dat jij zelf de kracht bezit om deze weg te bewandelen, ondanks dat het soms niet loopt zoals we zouden willen.

Deze metgezel ben ik graag voor mensen die een reis willen maken naar diepere lagen in hun bewustzijnsontwikkeling. Voor coaches en trainers die hun staat van zijn willen ontwikkelen als helingsinstrument voor andere. Alsook voor leiders en organisaties die  geloven dat ‘het mens zijn’ de toegangspoort is tot duurzame groei en bereid zijn moedige stappen te zetten om het geheel meer te maken dan de som der delen.

Voor leiderschapsontwikkeling zijn mijn fundamenten gebouwd op het gedachtegoed van Impeccable Leadership. Ik werk vanuit de gemeenschap van Impeccable Leadership samen met gelijkgestemde collega’s om zo leiders te ondersteunen in hun reis van fragmentatie naar eenheid om zo een mooiere wereld te maken.

Meer weten over mijn persoonlijk traject en opleidingen? Kijk gerust even rond op mijn LinkedInpagina.

Missie

Ik wil samen met jou de weg bewandelen om te ontdekken welke onderliggende patronen je leven sturen. Zijn dit gedachten en emoties die je leven rijker, gelukkiger maken of zijn deze patronen eerder strategieën die je hebt aangeleerd om jezelf te beschermen in je huidige context?

Ik ga met jou mee op deze transformatie ontdekkingstocht om deze gedachten en emoties in het licht te brengen en te kijken wat er nodig is om deze te helen en te integreren zodat ze een uniek en waardevol fundament kunnen vormen om je leven te leiden vanuit jouw hoogste doel. Het doel dat jou innerlijke vervulling brengt, in de rol als leider, coach, trainer en in het bijzonder als mens.

De naam ‘Soulrise’ is dan ook afkomstig van deze moedige zelfontdekkingstocht waarbij je alle aspecten van jezelf in het licht durft te brengen. Hierdoor ontstaat er heling, ruimte en stilte om terug te leren luisteren en vertrouwen op jouw eigen innerlijke leiding. Het is een proces dat gericht is op het herstellen van de verbinding met je eigen unieke zelf zodat je leven een uiting wordt van wie je werkelijk bent.