Leiderschapsontwikkeling2024-04-05T13:40:18+00:00

De ontwikkelingsweg die je als leider & organisatie leert omgaan met verschillen zodat duurzame groei voor het geheel en al zijn delen mogelijk wordt.

Leiderschapsontwikkeling

is de ontwikkelingsweg die je als leider leert omgaan met verschillen zodat duurzame groei voor het geheel en al zijn delen mogelijk wordt. Het is een weg die je inzicht geeft in je eigen innerlijke processen alsook wat nodig is om de afstand tussen mensen te overbruggen waardoor een creatieve dialoog kan ontstaan en mensen elkaar optillen.

Ooit startte je jouw organisatie met een droom om iets de wereld in te brengen. Wanneer je als leider jouw organisatiedoel kan realiseren en wanneer deze succesvol is, zal je organisatie navenant groeien. Er komen meer mensen bij, en je merkt dat je niet meer alleen aan de kar trekt maar dat je samen met je mensen een duurzame groei wil doormaken. Die duurzame groei gaat vaak gepaard met spannende momenten; onder andere snel wijzigende marktomstandigheden, personeel en talententekort op de arbeidsmarkt alsook de complexiteit van samenwerken. Samen met je mensen een doel bereiken brengt een reeks andere uitdagingen met zich mee.

Hoe kan je als leider ervoor zorgen dat je mensen elkaar optillen, ondanks de verschillen en eigen belangen? En hoe weet je nu als leider welk gedrag meest passend is om je team, organisatie verder te helpen in zijn ontwikkelingsweg richting een gezamenlijk doel?

Misschien merk je dat je steeds voor dezelfde uitdaging komt te staan in de samenwerking met de ander en weet je niet goed wat zou kunnen bijdragen tot een en/en resultaat?

Herken je deze uitdagingen?

Ontdek dan welke vorm van leiderschapsontwikkeling het meest gepast is bij jou als leider en jouw organisatie

Individuele coachgesprekken

Deze zijn gericht op je ontwikkeling als leider. We vertrekken van hoe je jouw impact als leider vanuit je eigen authenticiteit kan vergroten?

In deze gesprekken leer je ontdekken wat je patronen zijn en wat je nodig hebt om beter tot je recht te komen in relatie tot andere (ook wanneer het spannend wordt). Daarnaast krijg je een beter inzicht hoe jouw gedrag de ontwikkeling van je team/ organisatie kan beïnvloeden zodat het geheel meer wordt dan de som der delen.

Plan je intakegesprek

Ervaringsgerichte training ILS  (in company)

Heb je het gevoel dat je met de leiders binnen jouw organisatie een belangrijke sleutel in handen hebt om mensen en jezelf te laten groeien en doelen te bereiken? Dan is deze  in company training, gebaseerd op Impeccable Leadership, een mooie blend van inhoudelijke expertise, ervaringsgerichte oefeningen en je eigen persoonlijk ontwikkelingsproces.

Deze training is op maat gemaakt en onderzoekt de noden en behoeften van jullie als leiders om de meeste impact te generen.

Vraag je gratis kennismakingsgesprek aan

Ontwikkelingsgericht Leiderschapstraject ILS

In dit leiderschapstraject ga je 6 maanden op pad met een groep gelijkgestemde leiders. Deze periode biedt de ideale kans om inzichten van je bewustwordingsproces werkelijk te integreren in je dagdagelijkse praktijk als leidinggevende. Je mag je verwachten aan een mooie combinatie van individuele coachgesprekken en ervaringsgerichte trainingsdagen gebaseerd op het gedachtegoed van Impeccable Leadership.

Ontdek of dit traject iets voor jou is als leider.

Schrijf je in

Samen met je medewerkers doelen realiseren – Impeccable Leadership

Bij leiderschapsontwikkeling leer je als leider omgaan met de verschillen in je team en je organisatie (leading other). Want ieder mens in je organisatie heeft zijn eigen verlangens, behoeften en patronen. Wanneer we louter blijven hangen op het behalen van inhoudelijk resultaat, gaat er iets wezenlijks verloren. Het is vaak dan dat we blijven steken op de verschillen. Dialoog aangaan over deze verschillen kan er juist voor zorgen dat alle talenten, uniekheden elkaar optillen tot een bijzonder geheel.

Je leert als leider te ontdekken wat jouw eigen sterkten en uniekheden zijn alsook onderliggende patronen (valkuilen) die in de samenwerkingsrelatie aanwezig zijn.

“Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je contact kan maken met de ander en hoe beter je weet wat er nodig is om zelf tot je recht te komen (leading self).”

Het proces om samen met je medewerkers doelen te realiseren begint bij het maken van verbinding. De afstand tussen mensen wordt overbrugd door veiligheid en verbinding te creëren. Als je aandacht hebt voor de onderlinge relaties tussen medewerkers en voor hun gevoelens, behoeften en ideeën, kan je op een proactieve manier én in een creatieve dialoog samenwerken.

Leiderschapsontwikkeling helpt je om

Leiderschapscirkel Impeccable Leadership

  • Beter inzicht te krijgen in jouw gedrag als leider en wat de relatie is tussen dit gedrag en het ontwikkelingsniveau van het team;
  • Te ontdekken welke acties nodig zijn en welke competenties ontwikkelt dienen te worden om je team en organisatie optimaal te laten functioneren;
  • Je bewustzijn van je eigen innerlijke processen te vergroten zodat je ontdekt wat jouw eigen sterkten en uniekheden zijn om leiderschap op te nemen vanuit je authentieke zijn;
  • Te ontdekken welke onderliggende patronen (valkuilen) in de samenwerkingsrelatie aanwezig zijn en wat er nodig is om op koers te blijven wanneer het spannend wordt.

Klaar om samen op weg te gaan met een groep gelijkgestemde leiders?

Schrijf dan in voor het ontwikkelingsgerichte leiderschapstraject ILS.

Schrijf je nu in

Blog

Lees hier de laatste blogberichten over persoonlijke transformatie & Leiderschap

Go to Top